Вход | Регистрация

Пътят Ракита - Радомирци е ремонтиран

Пътят Ракита - Радомирци е ремонтиран
Община Червен бряг

Преди броени дни приключиха ремонтните дейности на пътния участък от от общинската пътна мрежа - между селата Радомирци и Ракита. Той бе на стойност 73 660 лв., осигурени от държавната субсидия на Община Червен бряг.

Общо 3 055 кв.м. трайно пътно покритие бе ремонтирано за периода от 20 юни до 14 юли, същевременно бе почистена отводнителната система за дъждовни и поройни води през съоръжението към дерето. В района, на територия повече от 1500 квадрата, бяха изрязани короните на дърветата и многогодишните храсти по пътните банкети, които допълнително стесняваха платното за движение и ограничаваха видимостта.

Този участък е една от най-важните пътни артерии, свързваща селището с общинския център. Така бе осигурена безопасността на пътуващите като значително се намалиха условията за пътно транспортни произшествия.

Това е първият етап от ремонта на пътя Радомирци – Ракита. За окончателното му завършване ще е необходима сумата от 1.5 млн. лв. Затова Общината търси възможности за кандидатстване по проекти чрез Националното сдружението на общините в Република България и продължаване на ремонта, който да включи цялостното преасфалтиране, ремонт на канавки и банкети по целия пътен участък.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар