Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Учениците в МГ „Баба Тонка“ с по-високи стипендии

Учениците в МГ „Баба Тонка“ с по-високи стипендии
МГ "Баба Тонка" - Русе

Постигнатите отлични резултати на зрелостните изпити от учениците в математическата гимназия „Баба Тонка“ - Русе доведоха до по-големи стипендии. Решението е на Министерството на образованието, младежта и науката. За първи път е направено класиране на училищата в България по резултати от матурите, проведени през последните 4 години, и на тази база от институцията добавят допълнително финансиране за учебните заведения.

Директорът на МГ „Баба Тонка“, Русе – Митко Кунчев сподели, че е горд от постиженията на своите възпитаници, които са показали отлични резултати, въпреки, че по програма имат доста по-малко часове по български език и литература, заради профила на гимназията. Учениците на гимназията попадат във втора група на таблицата въз основа на постигнатите образователни резултати от държавни зрелостни изпити по български език и литература.

МГ „Баба Тонка“ е единственото русенско училище с такива показатели и това е поредното доказателство за успехите на неговите възпитаници.

С това класиране гимназията доказа, че възпитаниците й полагат усилия не само в точните науки и нивото на учебното заведение е над средното за страната.

Още интересна информация - в << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар