Вход | Регистрация

5 предложения от Каталози

21 двойки получиха средства за инвитро

21 двойки с репродуктивни проблеми получиха финансова помощ от Община Габрово. 

Средствата са в размер на общо 14 996 лева. Сумата е за изследвания и манипулации, предшестващи инвитро процедурата. От март до  септември бяха подадени 24 заявения за финансово подпомагане през 2013 г. на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. След заседание на експертна комисия бяха разгледани, постъпилите заявления и определени сумите, с които двойките бяха подпомогнати.

Впоследствие три от подалите заявления двойки отпаднаха от списъка за подпомагане, поради липса на разходооправдателни документи /фактури/ за извършени изследвания и манипулации.

Общият бюджет за финансова помощ на двойките с репродуктивни проблеми, с решение на Общински съвет – Габрово е 15 000 лв. Средствата за подпомагане на семейство или двойка е в размер до 1000 лв. годишно.

По предложение комисията, предстои в местния парламент да бъдат внесени предложения за промени в Правилника за финансово подпомагане, с които се въвежда изискването във фактурите, представяни от двойките да се вписва брой, вид на медикамента и точната манипулация, като изплащането на сумите за подпомагане да се извършва два пъти годишно /през април и октомври/, а заявленията от кандидатите да се подават целогодишно.

От началото на ноември започна набирането на заявления за подпомагане през следващата календарна година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар