Вход | Регистрация

Читалището в село Ясен празнува за втори път

Съборът на културната институция ще се проведе на 3 и 4 септември

Читалището в село Ясен празнува за втори път
Снимка: Булфото

В събота започва второто издание на читалищния събор в плевенското село Ясен. Мероприятието ще стартира в 10 часа, когато на откритата сцена на площада в селото самодейни читалищни колективи от региона ще се представят свои изпълнения.

В 12 часа на същото място ще започне ревю на български национални носии. 1 час по-късно ще бъде открита фотоизложбата "Ясен в миналото". В 13 часа започва и втората част на представянето на самодейните читалищни колективи, което ще продължи до 17 часа, когато ще бъде открит кинофестивал.

През целия ден ще бъдат експонирани две изложби. Първата от тях ще представи пред жителите и гостите на селото традиционните занаяти в Ясен, а втората ще предлага кулинарни произведения за продажба с благотворителна цел. В 20:30 часа започва и последното мероприятие за деня - пред читалището ще бъде прожектирано лятно кино.

В неделя (4 септември) читалищния събор ще продължи с кинофестивал, който ще бъде открит в 10 часа. Официалното закриване на мероприятието ще е в 12 часа.



Община Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар