Вход | Регистрация

Подмениха скъсана ламарина при Ясен

Тя е дълга близо 150 метра и е на стойност 40 000 лева, отделени от общинския бюджет на Плевен

Подмениха скъсана ламарина при Ясен
Община Плевен

Мостът при плевенското село Ясен вече е с нова мантинела.

Ламарината бе подменена на място на скъсалата се в нощта на 19 февруари стара, с част от тротоарната конзола. Мантинелата беше поръчана същия ден. Тя е дълга близо 150 метра и е на стойност 40 000 лева, отделени от общинския бюджет.

Със свое писмо кметът проф. д-р Димитър Стойков информира вицепремиера и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет Цветлин Йовчев за аварийната ситуация и спешната нужда от ремонт на съоръжението. Писмото се придружава от снимков материал и количествено-стойностна сметка, възлизаща на близо 1, 2 млн. лева с ДДС. Дейностите, за които се изработва проект, включват реконструкция на двата моста - стария и новия при село Ясен, информират от Общината.

За  констатацията относно състоянието на двете съоръжения, както и надлеза над главен път Е 83 при с. Опанец Община Плевен уведоми писмено ръководството на Областна администрация - Плевен, още през май 2013 год. С подкрепа от тяхна страна сигналът беше изпратен до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, откъдето до деня на инцидента отговор не беше получен.

Веднага след подадения сигнал на номер 112 в ранните часове на 19 февруари Община Плевен изпрати на място екип на "Инжстрой” ЕООД за разчистване и обезопасяване на моста. Уведомени бяха органите на КАТ, които съдействаха с нужната сигнализация за пренасочване движението само в едното платно. Управителят на ВиК - Плевен, оказа помощ, предоставяйки светлоотразителни мантинели.

Със заповед на кмета проф. д-р Димитър Стойков се сформира общинска комисия, която ще провери състоянието на всички мостове първо на територията на Плевен, а впоследствие със съдействието на кметовете на  кметства и на останалите съоръжения в общината.

За направените констатации ще бъде изготвен доклад.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар