Вход | Регистрация

Еленски театрали с награди от фестивала на хумора „Смях през сълзи”

Актьорите от студия "Животвор" спечелиха статуетка, три медала и сертификат за летните фестивали в Обзор

Еленски театрали с награди от фестивала на хумора „Смях през сълзи”
Община Елена

Театрална студия "Животвор" към НЧ "Напредък-Елена-1863" с художествен ръководител Ади Сербезов бе наградена за "За отлично представяне” на фестивала на хумора "Смях през сълзи” в град Долни чифлик, провел се на 29 март 2014 г. За блестящото си представяне еленските театрали бяха удостоени със статуетка и грамоти, а най-голямата награда за самодейците е сертификат за безплатно участие на летните фестивали в Обзор.

"Животвор”-ците бяха отличени с три медала при индивидуалните участия. Със златен медал бе наградена Даниела Кисьова за монолога на Живка от "Госпожа Министершата” по Бранислав Нушич. Със сребърен медал бе удостоена Диана Йорданова за баснята "Слонът и мъничето” по И. А. Крилов. С бронзов медал пък бе награден Христо Йорданов с монолога на Андрей от произведението "На добър час” от Виктор Розов.

1238446

Фестивалът на хумора "Смях през сълзи” в Долни чифлик се провежда за пръв път. Целта му е да стимулира интереса на хората към хумора и сатирата, съхраняване  ценностите и традициите на уникалния български хумор, изучаване на най-веселите произведения на велики български и световни хумористи. В първото издание на фестивала участваха 36 състава към читалища от страната – танцувални, музикални и театрални и др. Идеята на организаторите е събитието да се превърне в Театрален фестивал.

Театрална студия "Животвор" към НЧ "Напредък-Елена-1863" е основана на 4 март 2012 г от нейния ръководител Ади Сербезов. Студията е съставена от десет млади театрали, които участват активно с певчески изяви и театрални участия в културния живот на община Елена. "Животвор"-ците се изявяват по празници и изложения с местен характер. Организират ежегодно "Парад на веселието”, който минава по улиците на Елена и забавлява хората.

1238448

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар