Вход | Регистрация

100 младежи в акция „Чистка“ - обновена

100 младежи в акция „Чистка“ - обновена
Снимка: Север.бг

Около 100 младежи и девойки от няколко организация във Велико Търново и Горна Оряховица се организират в акция за почистване на старопрестолния град от отпадъци и графити. Инициативата, инициирана от Ротаракт – В. Търново, в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за европейска столиуца на културата през 2019 г., ще се проведе на 15 март /събота/. Сборният пункт е 10:00 ч. в парка до църквата "Възкресение Христово” в района на Качица. От там доброволците ще се разпределят в кварталите "Триъгълника", "Бузлуджа" и "Зона Б".почистване на градски зони по инициатива на младежки организации.Часът се запазва - 10,00, но се променя сборното място от ДНА  - в парка до църквата "Възкресение Христово” в района на Качица. От там доброволците ще се разпределят в кварталите "Триъгълника", "Бузлуджа" и "Зона Б".

Три обекта ще са във "фокуса" на доброволците - пространството край Военния клуб, парк "Марно поле” и района около Художествената галерия "Б. Денев”. "Споразумението" им е момичетата да правят оборка, а момчетата – да почистват графитите.

"Хубаво е да се дават добри примери и да се увличат все повече хора. Затова каним всички, които искат градът ни да е чист, да се присъединят към нас.", призова за още помощници президентът на Ротаракт Даниел Маринов.

Общината е осигурила всичко необходимо за работата на младежите - чували, ръкавици, химикали и препарати за почистване на графитите от сградите.

В акцията ще се включат членове на Ротаракт, младежките клубове към Регионалната здравна инспекция, Градския ученически парламент на В. Търново, Център "Амалипе”, студентската организация "АЙЕСЕК”, Младежкия червен кръст, Благотворителния клуб "Вяра и Любов” към Американския колеж "Аркус”.

1219010

Показателен пример за това, как трябва да си помагаме и да се подкрепяме във всичко, е "рамото, което удрят" на инициативата Градския младежки парламент в Горна Оряховица. Човешкият ресурс, с който ще се включат в почистването, е най-многоброен – 18 човека.

1219011

В неделя, 16 март, младежите от Ротаракт клуб ще се погрижат да освежат и паметника на Николо Пиколо, който ремонтираха преди две години със собствени средства, а наскоро подмениха и изгорялото осветление край паметника.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар