Вход | Регистрация

Американски самолетоносачи пуснаха котва в Гърция

Причината - планирано преди месеци учение в рамките на НАТО

Американски самолетоносачи пуснаха котва в Гърция
Снимка: Guliver/Getty Images

Американски самолетоносачи са акостирали в Пирея.

Министерството на отбраната в Атина информира, че присъствието на военните кораби "Джорд Х.У. Буш" и "Филипин Сий" на гръцкото пристанище не е свързано с кризата в Украйна. Става въпрос за планирано преди месеци учение в рамките на НАТО, информира БНР.

Гръцкият външен министър Евангелос Венизелос бе категоричен, че трябва да бъде запазена териториалната цялост на Украйна. Когато посети Киев той получи от украинския външен министър официално писмо, в което изразява желанието на Киев да продължи преговорите с Брюксел за асоцииране с Европейския съюз.

Гърция, която е ротационен председател на Евросъюза, полага дипломатически усилия за преодоляване на кризата. Относно ситуацията в Крим смята, че трябва да бъде търсен изход единствено по пътя на дипломатическите преговори.

Специалисти отчитат, че е странен фактът, как часове след като президентът на Русия Владимир Путин заповяда на войските и съединенията, участващи във военни учения при Крим, да се върнат в базите си, и американски кораби акустираха в Гърция за учение.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар