Вход | Регистрация

"Да научим повече" - Житният режим - лечебницата на природата

"Да научим повече" - Житният режим - лечебницата на природата

Все по-често хората, които се грижат за здравето си и правят т.нар. житен режим на учителя Петър Дънов вместо с пшеница, я заменят с лимецСтаналото популярно древно българско жито е по-подходящо, защото е по-сладко, меко и лесно за въприемане, казват практикуващи. 

Значителна група от великотърновци вече се снабдиха с лимец за поста. Нужното количество е от Дар лимец, кампания на Иван Андонов от Южна България за безплатно раздаване на древното жито.

Прочистването на организма трябва да започне на 17 февруари. Времето е именно тогава, защото е след пълнолуние. Режимът продължава 10 дни. Приемат се 1 кг жито или по 100 грама на ден, ябълки и орехи. Пие се много вода.

"Когато правим един режим от пълнолуние до новолуние ние сме в резонанс с това празнене на Луната и изчистваме тялото си. Житото, ябълките и орехите имат  всички елементи за живота на човек. Има хора, които издържат с тази храна до 40-50 дни. Най-трудното при житния режим е да се издържи до третия ден, на петия пък идват новите кретки в органимва. Ако някой не може да го изкара 10 дни е хубаво поне пет дни. Режимът помага за изчистване на организма, разрежда и гъстотата на кръвта", казва Николай Конакчиев, председател на УС на Духовно общество Бялото братство.

1193842

Целта е един месец преди пролетното равноденствие енергиите в природата да се възприемат по-силно. Сетивата стават по-будни.

"Житото е уникално като храна. Голямо благо ни е дадено чрез него. "Учи, нас хората на саможертва", казва учителят. Хвърляме го в земята, то умира, след това се възражда като си пуска корени и едно дава 30 – 40 - 50 зрънца. Като питате дали искате да получите 1 млн. лева или 1 кг жито, препоръчвам да е житото. Защото като се засее ще даде 30-40 пъти повече, те пък ще дадат още, и още. А милионът може да го загубим. Петър Дънов е казал: " България ще бъде първата държава, в която ще се раздава безплатно хляб", заключава Конакчиев. 

За да раздават на почитателите на житния режим на учителя Петър Дънов, членовете на Бялото братство засадиха 10 дка с лимец във великотърновско село. Тази година очакват първа реколта. Ще я берат на на ръка, със сърп.

"Ходим, пеем му на житото, казваме си молитвите и се надяваме да му помагаме. Защото годината не е много лека, нямаше влага дълго време", допълва Конакчиев. Има идея да разширява площите с лимец. Допълва, че една част от реколтата ще остане за засаждане за следващата година, а другата - ще раздава безплатно.

1193843

Житният режим, според "Хранене, пост и житен режим”:

Дати за Житен режим 2014 - за чистене:

17 или 19 февруари /и тази година датите са две – 17 е официалната дата на Общество Бяло братство, 19 е дадена в групата за житния режим във фейсбук. По принцип е най-добре постът да започне в сряда, тъй че препоръчваме началната дата да бъде 19 февруари – това е датата на големия режим тази година/; 19 март, 16 април; 19 май; 18 юни; 16 юли; 13 август; 10 септември; 13 октомври; 12 ноември; 10 декември.

Според езотеричните школи лимецът не е продукт на нашата планета, е слънчев плод, тръгнал от Сириус, за да стигне до Земята. Житото е най-ценната и пълноценна храна, дадена на бялата раса. Много се говори за супер храните, но безспорно лимецът е в челната десятка.
 
Лимецът – прародителят на пшеницата е автентична зърнена храна, идваща директно от Твореца. Може да се ползва ежедневно в салати; като заместител на хляба; за брашно; смесен с мед, тахан и ядки; за пречистване на житен пост, за кълнове и пр. Може и е добре всеки ден да се хапва поне 1 лъжица суров, покълнал лимец. Лимецът може да се добавя и да присъства във всяка гозба – само трябва да включим въображението си.

1193844

Кога се прави?

Житният режим се провежда 1-3 дни след пълнолунието и трае 10 дни. През всеки месец от годината се работи за определена добродетел и качество. Когато човек се храни съзнателно - това може да се използва както за чистене, освобождаване, било то на килограми или пороци, недостатъци – в този случай постът се прави след пълнолуние, така и за изграждане – на добродетели, на качество, за което можем да медитираме в дните на поста, за подсилване на организма. 

Ако човек започне режима сутрин, е отлично, ако го започне на обед е много добре, а вечер - добре. Сутрин след изгрева на Слънцето има най-много слънчеви енергии и ако човек започне режима тогава, ще се свърже с Животворящите слънчеви лъчи. Понеже сега сме в епохата на Водолея, най-правилно е да правим Житния режим при разсипа на Луната през февруари, за да влезем в новите условия на разумния живот - на Любовта, Мира, Братството и Хармонията. Голямото пресяване, през което човечеството минава, ще създаде благоприятни условия за идването на Шеста светеща раса на Любовта.

Подготовка и прием

Житният режим не е само програма, прочистваща биологията, или диета за отслабване. Това е свещен акт на хармонизиране на духа, тялото, емоциите. Опитайте поне 10-тина дена преди да започнете, да сложите в ред и покой мислите, да се "изчистите” от негативните емоции, съмнения, раздразнения, гняв, ревност, агресия. Четете духовна литература, молете се, медитирайте. 10 дена преди поста изхвърлете хранителните продукти от животински произход от менюто си, влючете повече алкални продукти.

Набавете си един килограм жито – най-добре лимец, 30 ябълки – български, непръскани по възможност, 90-тина ореха, 20-тина литра изворна вода, мед и лимони. 

Разделете един кг. жито (пшеница) на 10 равни части - за всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши вода (изворна, но не минерална). С тези 3 основни храни по време на поста си осигуряваме идеалната комбинация за неутрално pH=7 - поотделно орехите имат pH=6; покълналото жито - pH=7; ябълките - pH=8.

1193846

Предишната вечер, преди да започнете житния режим, измийте и почистете хубаво 100 гр. лимец. Първите дни 100 гр лимец ще са ви добре, но към средата на поста може да усетите, че са ви много, така че спокойно можете дори почти на половина да намалите количеството. Накиснете го в глинен или дървен съд - те са най-близко до природата.

Температурата на стаята, където е лимецът, трябва да бъде около 22 градуса. Такава трябва да е и температурата на водата, с която ще залеете поставеното жито в съда - един пръст вода поне отгоре. Лимецът трябва да кисне във водата максимум между 6 и 8 часа, иначе започва да вкисва. На сутринта лимецът започва вече да покълва – той покълва по-бързо от другата пшеница. В момента на покълване – малкият бял кълн - енергията още не се е разпиляла по зърното.

Излейте водата – може да се полеят с нея цветята например. Може да промиете останалото количество лимец от дневната «дажба» с хладка вода поне веднъж през деня – иначе започва да съхне. Първият ден от житния пост, сутринта, кажете формулата (1 път): "Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни".

Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря) – може и на 2 части – зависи колко пъти на ден сте свикнали да се храните. Когато го ядете, можете да го подслаждате с мед.

По време на житния режим ще пиете над литър и половина дневно топла изворна вода, подправена с лимонов сок - 1 лимон и 2-3 супени лъжици мед.

Трите компонента на поста хранят тялото, сърцето и ума и последователността на приема им е следната – на 1 прием, в случай че е разделена на 3 части дневната дажба, първо хапвайте ябълката, после житото, накрая трите ореха с разтояние от около половин час между тях. Това е идеалният вариант.

Водата се пие сутрин преди хранене, както и половин час преди всяко хранене, но не след хранене - трябва да минат час и половина - два да се обработи храната - и след това може. Иначе се разрежда стомашния сок.
Житена вода - ако е запарвано житото с нея - е изключително полезна. Но ако е киснато от вечерта в студена вода - както препоръчваме - тази вода не се пие. Зърната отделят инхибитори при покълването си и тези вещества са вредни.

Житото ще ядете, като преди да го глътнете, ще го дъвчете бавно поне 99 пъти. Дъвченето е важно , първата радостна енергия се усвоява от езика и се пръска като заря по цялото тяло. 

Захранване - 10 дни

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, без сол или с много малко сол ).  По време на тези десет дни на захранване не трябва да преяждате – по-добре хапвайте повече пъти през деня, но по малко и много бавно увеличавайте количеството сол в ястията – чудесен заместител на солта е лимоновият сок.

Опитвайте да спазвате принципа на разделното хранене, като първо хапвате плодовете – половин час преди хранене!

Ограничавайте подправките – особено силните, като черен пипер.

След 10 –те дни на захранване много бавно и постепенно преминете към обичайния ви режим на хранене. А ако стане така, че промените изцяло режима си на хранене, преминавайки към вегетарианство – още по-добре!!!
Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата.

ВНИМАНИЕ:
Ако имате тежки заболявания на ендокринната система, сърдечни заболявания, резки колебания в кръвното налягане, тежки стомашни заболявания и др., се консултирайте с медицинско лице, преди да предприемете житния режим.

Тъй като организмът започва сериозно очистване по време на житния режим, може да се сблъскате с някои от  неразположения. Те са съвсем нормални и уместни – когато организмът се чисти, процесът винаги е придружен с неразположения. Затова пък енергията и здравето, които следват този период, си заслужават всеки ден!

Направете житния пост съзнателно, с радост и очакване да пречистите тялото и духа си. Направете го със съзнанието, че правите нещо добро за себе си. Ако подходите с мисълта, че ви предстоят 10 дена мъчения и лишения, няма да се справите.

Поддържайте тялото, мисълта и съзнанието си чисти и ясни. Ако почувствате силно неразположение, по-добре спрете, като направите нужното захранване! Възможно е, ако това е първия ви опит, да не успеете да стигнете до края. Дори няколко дена да правите режима, тялото ви пак ще ви се отблагодари.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар