Вход | Регистрация

На 1 април в Габрово - "О, Шипка! О, рис!"

Тази година в Габрово посветиха 1 април на най-обсъждания напоследък обитател на община Габрово – белия рис, който се е заселил точно там, където трябва да мине тунелът под Шипка.

1239644

По този повод бяха изсечени "монети" с отпечатък от рис – медени, за да подсладят тялото и душата, и хартиени за портмонето, за спомен. На гърба на хартиените "монети" бяха гравирани неизвестни досега факти за риса и връзката му с тукашните земи и хора.

1239643

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово раздаваха сладките монети, предизвиквайки усмивки у минувачите.

1239651

Верни на традициите, габровци категорично подкрепиха с подписите един от най-популярните символи на Габрово да си остане котката, а не по-големият й събрат – рисът.

1239647

С изпълненията си оркестър "Габрово" по свой начин допринесе за настроението на габровци.

1239648

Разбира се, не забравихме да напомним за най-веселия ден в празничния календар на града – Карнавала. Той, както повелява традицията, ще се състои в третата събота на месец май. Датата на това важно за габровци събитие тази година е 17 май, а мотото му - "О, времена! О, нрави!".

1239645



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар