Вход | Регистрация

Като за последно!

Назначения в МВР

Като за последно!
МВР

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров представи директорите на главните дирекции ”Криминална полиция” и ”Охранителна полиция”.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от 3 юли за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” е назначен Тодор Гребенаров. Досега той беше на длъжността директор на ГД ”Национална полиция”. От същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция "Криминална полиция” е назначен Константин Титянов. Досега той изпълняваше длъжността заместник-директор на ГДНП.

ГДОП и ГДКП са създадени с текстове от новоприетия Закон за Министерството на вътрешните работи на мястото на ГДНП.

На досегашните си длъжности са преназначени директорите на главните дирекции "Гранична полиция" и "Пожарна безопасност и защита на населението" – Захарин Пенов и Николай Николов.

Сред основните приоритети в дейността на двете главни дирекции ще бъдат противодействието на криминалните предприятия – групите за наркотрафик и за принуда, икономическата и битова престъпност, както и опазване на обществения ред, превантивната работа за намаляване и недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия, патрулно-постовата дейност, лицензионните режими.

Мнозина припомнят, че министърът в оставка е спазил традицията за назначения в последния момент, така както това беше направено и в мандата на предходното правителство. Но пък новите назначения до голяма степен са свързани с изпълнението на новоприетия Закон за МВР.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар