Вход | Регистрация

Реформаторите остро осъждат нападението над стачкуващите - обновена

Те настояват отговорните органи да вземат адекватни и бързи мерки

Реформаторите остро осъждат нападението над стачкуващите - обновена
Снимка: Север.бг

Няма данни за извършено престъпление в зала на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий”, информират от полицията във Велико Търново.

Проверката по случая бе предизвикана от сигнал, получен вчера в полицейското управление от един от протестиращите студенти. В жалбата младият мъж обяснил, че същия ден, около 14,00 ч. в залата влезли непознати студенти, единият от които започнал да се държи грубо и да ги обижда. По случая е извършена полицейска проверка, разпитани са свидетели. Не са установени достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, въз основа на което да се образува досъдебно производство.

Материалите по случая ще бъде изпратена в прокуратурата по компетентност.

Още вчера Реформаторски блок - Велико Търново изпрати писмо до медиите, с което остро осъжда нападението над стачкуващите студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" в 321 аудитория.

"Грозните сцени от двора на Софийския университет се повтарят и във Велико Търново. Не се съмняваме, че инициаторите са същите. Реформаторският блок високо цени автономията на Висшите училища, гарантирана от закона. Това не бива да е условие, което позволява на криминални групи, по заръка на банкрутиралото задкулисие, да търсят саморазправа със защитаващите своите и нашите общи права и бъдеще български студенти", се казва в писмо до медиите.

Местната политическа структура настоява Академичното ръководство на университета бързо да изясни случая, а нападателите, подстрекателите и отговорните за нападението лица да понесат бърза и тежка административна отговорност. Искат и Областна дирекция на МВР-Велико Търново за бърза намеса в опазването на обществения ред и ефективно разследване на нападението. Както и министър-председателят да отговори незабавно на въпроса: МУТРИТЕ ЛИ ОЧАКВАТЕ ДА СПАСЯТ КОРУМПИРАНОТО И ЗАДКУЛИСНО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП, ДПС И АТАКА?

Припомняме, че  вчера в окупираната 321-ва аудитория на ВТУ са нахлули неизвестни лица, които отправили директни заплахи към стачкуващите студенти. Протестиращите благодарят за бързата реакция на зам.-ректора проф. Петко Петков.

<< Sever.bg във Facebook >>

 





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар