Вход | Регистрация

Дебат за големите каузи в не толкова големия град

Как се осъществяват големи каузи от малки инициативи разискват в клуб ТАМ

Дебат за големите каузи в не толкова големия град
ТАМ

Големите каузи на малките инициативи, свързани със развитието на Велико Търново, ще бъде темата на четвъртия и последен дебат от серията дебати за (Не)частите на Велико Търново, организирани от VT EVENTS в парньорство с Център за култура и дебат ”Червената къща”.

В събота, 24 януари, от 19 ч. в клуб ТАМ ще се води разговор с Григор Караиванов – президент на предприемаческата компания Start It Smart Veliko Tarnovo, Теодора Крумова от Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе”, Ивелина Русева от "Таралеж – клуб за културни инициативи” и Калин Василев, основател на TarnovoRuns, общност за групово бягане и упражнения.

Всички те са от неправителствения сектор, инициатори и идейни двигатели на различни социални и обществени дейности в старата столица.

Как се постига независимост и гъвкавост на неправителствения сектор и самоинициираните каузи, каква е ползата от тях; какви са особеностите на свързaните с тях материални, нематериални и човешки ресурси ще бъдат основните аспекти на дебата.

Ще бъдат представени и самите организации - значимостта им в сферата на развитието; опит при създаването на финансови партньорства и междуинституционални връзки; специфики и опит при генерирането на идеи; ниво на резултатност и принос.

Модератор на дебата ще бъде Любо Георгиев, архитект и директор на ежегодния ONE ARCHITECTURE WEEK фестивал, чиято цел е инициирането на устойчиви архитектурни и социални практики.

Поканени за участие в дебата са както граждани, така и представители на всички сфери, в които неправителствените организации търсят ефективност: бизнес, образование, малцинства, човешки ресурси, култура. Добре дошли са членове на организации, асоциации, сдружения, съюзи, клубове, фондации и други, които биха искали да споделят опит и идеи.

***
Връзки към страниците на организациите и групите, които представляват нашите гости в дебата:
Start it Smart I http://www.startitsmart.com/
Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе” Ihttp://amalipe.com/
Таралеж – клуб за културни инициативи I http://www.taralej.info/
Tarnovo Runs I https://www.facebook.com/groups/TarnovoRuns/?fref=ts

Събитието се организира от VT EVENTS в парньорство с Център за култура и дебат ”Червената къща” по проект ”Българска мрежа за граждански диалог” по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009-2014г.

Sever.bg във FacebookДокладвай за нередност в статията
Добави коментар