Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Еленчани помогнаха за лечението на малкия Сашко

Еленчани помогнаха за лечението на малкия Сашко Община Елена

3602 лв. събраха еленчани за лечението на 5-годишния Александър. Сумата беше събрана за по-малко от 2 часа. Благородната дейност се извърши в петък (26 юли) на централния градски площад.

Мястото се изпълни с младежи и родители, които доведоха своите деца, за да им дадат урок по човечност, като заедно с тях наблюдаваха стотиците, притичващи се на помощ на малкия Александър.

По-големи след малчуганите изнесоха благотворителен концерт. Всички присъстващи останаха изключително трогнати, а от къщите си бяха привлечени навън и нови участници в благотворителната дейност. Така инициативата продължи чак до свечеряване.

Животът на Сашко се променя изцяло, когато преди 11 месеца получава диагноза "тумор в ствола на мозъка без шанс за възстановяване". Неговите родители обаче не се предават и търсят изход от ситуацията. Такъв дава д-р Явор Енчев от болницата "Света Марина" във Варна след резултати от контролен резонанс, който показва, че момченцето може да се възстанови напълно, но за това са необходими ежедневни рехабилитации и физиотерапия.

994864

Здравната каса поема само част от наложителните процедури. Проблемът е в това, че поради първоначалната тежка диагноза не може да се ползва клинична пътека.

Най-голямо подобрение на състоянието на Алекс дава хипотерапията - "движение върху кон". След няколко такива Сашко вече започва да говори и сега се учи да ходи.

За стабилизиране на момчето лекарите препоръчват извършването на 20 процедури в барокамера и закупуването на вертикализатор на стойност 2 500 лв., средствата за които вече бяха събрани.

994863

"Всички вие тази вечер ми върнахте вярата. Окуражихте ни, че не сме сами с болката и има надежда за моя син. Не пестете време да казвате на хората до вас колко много ги обичате. Не се отчайвате, вярвайте в доброто”, с тези думи майката Даниела отправи своите благодарности към всички, които бяха съпричастни към нея и сина й.

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Елена
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар