Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Млада жена получи дарение за инвитро

Млада жена получи дарение за инвитро инвитро болница "София"

Млада жена с репродуктивни проблеми от Полски Тръмбеш получи 2 000 лева дарение, за да може да се подложи на инвитро процедура. Олга Николова от полскотръмбешкото село Каранци посети във вторник приемната на народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков, която те организираха за жители на община Полски Тръмбеш.

Разплакана от вълнение, Олга разказа на депутатите, че от 4 години е безработна и за семейството й е непосилно да събере необходимата сума. Жената, чиято най-голяма мечта е да стане майка, е кандидатствала по държавната програма за зачеване инвитро, но е записана под номер 19 904 в листата на чакащите. По информация на Олга, докато дойде нейният ред трябва да минат още близо 3 000 българки, което ще отнеме години. Подкрепа за младото семейство бе обещана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на предизборните му срещи в региона.

Сумата от 2 000 лева незабавно ще бъде преведена по сметката на софийската клиника „Надежда”, където ще бъдат извършени необходимите процедури.

"Ако Господ ме дари с дете ще го кръстя Цветан!”, заяви през сълзи младата Олга Николова.

След приемната народните представители дариха книги на библиотеката към НЧ „Постоянство 1926” в село Петко Каварелово, както и на местната библиотека в П. Тръмбеш.

След посещението си в община Полски Тръмбеш народните представители посетиха Свищов, където заедно с колегата си Георги Марков проведоха поредната съвместна приемна.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар