Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Французи осиновиха 7-годишно момченце

Французи осиновиха 7-годишно момченце Снимка: sxc.hu

7-годишно момченце от Дома за деца с умствена изостаналост в павликенското село Михалци бе осиновено. Негово ново семейство са французите Агнешка и Жан-Пол Дени Кук. Майката е на 40 години и е преводач, а 50-годишният й съпруг работи като шофьор в социален център за деца.

Теодор е с умерена умствена изостаналост и е оставен в дом още от самото си раждане. В институцията в Михалци живее от 2008 г. Въпреки това още при първото си посещение в дома чужденците харесали детето. Те нямат потомство и са избрали малкия Тео по   данни на Агенция за международни осиновявания. 

Въпреки диагнозата "лека умствена изостаналост", детето е посещавало училище в Павликени и вече е ученик във втори клас. Мечтае да стане футболист. Досега детето има три отказа на български семейства за осиновяване, затова е вписано в регистъра за международни осиновявания към Министерството на правосъдието. При подходяща среда, образование и грижи, състоянието на Теодор може да се подобри чувствително, смятат специалистите.

Кутийка с българска земя, за да я отнесе със себе си във Франция, карта на България, икона и книжка с песничките, които са учили в дома подари при изпращането на малкия Теодор директорката на Комплекса за социални услуги в Павликени Татяна Иванова.

За последните шест месеца това е второто международно осиновяване на дете с увреждане от дома в Михалци. През лятото американско семейство осинови 6-годишно момиченце

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар