Вход | Регистрация

Идва ли захлаждане

Идва ли захлаждане

Преди обяд облачността ще се разкъсва и намалява, и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд, главно над планините, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, на отделни места с гръмотевици. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен североизточен вятър. Температурите ще продължат да се понижават. Максималните ще бъдат предимно между 27° и 32°.

За Шумен минимални 18, максимални 29 градуса. 

Атмосферното налягане е близко до средното и през деня ще се понижава. Над планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд в източната половина, а след обяд в масивите в западната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, по билата временно силен от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността. На места слабо ще превали. По-късно през деня облачността от север ще намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар