Вход | Регистрация

Вирусолог: Ковид-19 е страшен за бебетата, пазете ги!

Вирусолог: Ковид-19 е страшен за бебетата, пазете ги!
pixabay.com

Бебета са най-уязвими от COVID-19. Родителите да ги пазят! Това каза в "Тази сутрин" по бТВ вирусологът проф. Радостина Александрова.

Тя цитира данни от доклада на Американският център за контрол на заболяванията, според които децата, които стигат до болнично лечение, престояват в медицинските центрове 2-3 дни, но някои имат нужда от по-сериозна грижа и остават по-дълго. 

"Делта" вариантът е много по-лесно заразен, сравняваме го с варицелата, но въпреки повечето болни деца, процентът на тежките случаи остават същия. Успокоителното е това", заяви професорът. 

Тя уверява, че ваксините са безопасни както за децата над 12-годишна възраст, така и за младите жени, на които им престои да станат майки.

В историята на медицината няма ваксина, която да е застрашила плодовитостта на жените и тази срещу коронавируса не прави изключение, изтъкна Александрова. 

"Всички, които не са се ваксинирали, или не са преболедували, са застрашени от боледуване. В Япония има данни, че основно боледуват на възраст между 20 и 40 години, а това са и хората, които имат малки деца", каза още тя. 
 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар