Вход | Регистрация

Плевен с проекти за над 75 млн. лева

Плевен с проекти за над 75 млн. лева
Община Плевен

Проекти за над 75 млн. лева изпълнява община Плевен през последната една година, като от тази сума 63 млн. лв. са по подписани нови договори през периода. Цитираната цифра включва и проектът за изграждане на депо за битови отпадъци, чието подписване предстои след броени дни.

Данните за свършеното от местната управа през 2012 година отчете вчера пред медиите кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Градоначалникът посочи и кои са основните проекти, по които Плевен получава европейски пари.

7 064 801 лв. са средствата по проект за организация на уличното движение, който общината изпълнява по ОП "Регионално развитие". Проектът включва основна реконструкция на улиците "Хемус”, "Георги Кочев” и "Гренадерска”, изграждане на система за видеонаблюдение на четири възлови кръстовища, велоалея от пл. "Възраждане” до входа на парк "Кайлъка” и 6 спортни и детски площадки в града.

За ремонта на сградата на Община Плевен по Проект "Красива България" бяха одобрени още 211 423 лв.

Част от равносметката за изминалата  една година са още 11 150 лв. по проект  за парк "Кайлъка", 161 570 лв. за подобряване работата на общинската администрация и 4 173 703 лв. по ОП "Регионално развитие" за разкриването на 6 центъра за деца, изведени от специализирани институции.

Освен посочените по-горе проекти община Плевен участва и в 11 партньорски проекта с различни неправителствени организации. Тези проекти са на стойност над 1,5 млн.лв. с основни дейности по тях обучение на лични асистенти, подпомагането на деца с увреждания и осигуряване на достъпна среда.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар