Вход | Регистрация

Великденски концерт на хор „Дунавски вълни“

Великденски концерт на хор „Дунавски вълни“
ОДЦКИ - Русе

Великденски концерт на 30.04. /вторник/ ще бъде своеобразна кулминация на априлските изяви на русенския Детски хор "Дунавски вълни" при Общински детски център за култура и изкуство.

В програмата ще вземат участие и двама от бившите хористи на хора и възпитаници на НУИ "проф. В. Стоянов”, а понастоящем студенти в Музикалната академия в град София, Глория Кънева и Стилян Цветков.

Ще прозвучат произведения от български и чуждестранни композитори. Концертът, който ще има благотворителен характер е обявен за 18:30 ч. в зала "Европа” на Доходно здание. Събраните средства ще подпомогнат хор "Дунавски вълни” за участието им в Международен хоров фестивал "Черноморски звуци” през м. юни 2013 г. в град Балчик.

897254

В началото на април хорът взе участие в XX Международен хоров фестивал, посветен на 50-годишния юбилей на хор "Бодра песен” и 180 г. от рождението на патрона на фестивала Добри Войников. Участваха осем хора от България, Словакия, Гърция и Норвегия.

Този път диригентката на хора Весела Тодорова представи на шуменската публика и по-малките възпитаници на "Дунавски вълни” - децата от подготвителната формация. Те изпълниха 15-минутна програма от песни, между които едно ново произведение на композитора Юлиан Слабаков.

Завладяваща беше и програмата на концертния състав. Хореографията към две от песните направи още по-емоционално и впечатляващо изпълнението им. Артистичното представяне на децата от хор "Дунавски вълни” получи заслужени аплаузи от публиката и чудесни похвали от композитора Петър Льондев, който също беше гост на фестивала.

Седмица след хоровите празници в Шумен, на 14 април, по покана на Културния център в град Гюргево, хор "Дунавски вълни” взе участие в четвъртото издание на фестивала за религиозна музика "Светлина от светлината”.

<< Sever.bg във Facebook >>







Докладвай за нередност в статията
Добави коментар