Вход | Регистрация

Известен балет от Канада идва за пръв път у нас

Известен балет от Канада идва за пръв път у нас
АРТ БГ

За първи път в България гостува най-известният балет на Канада, балетът от Монреал – "Les grands ballets". Спектакълът е в София, на 6 април, в зала 1 на НДК, от 20:00 часа, съобщиха организаторите от "Арт.бг".

Балетът е създаден от най-големите таланти в хореографията на модерни и класически танци на Канада. Изпълнява класически произведения като "Лешникотрошачката" и "Сватбата" по Игор Стравински през погледа на гения на Монреал. Изключителните танцьори се превъплъщават в герои от световната класика в гъвкавия ритъм на познати мелодии.

"Les grands ballets" е представител и на модерното изкуство на Канада. В композирането на танците участват изключително талантливи хореографи и от Европа, които чрез съвременното изкуство и световната класика изграждат мост между Европа и Канада.

Трупата се състои от 112 танцьора и ще пристигне с два тира с продукция.

От днес можете да закупите първите 200 билета на специални промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните. Промоционалните цени са от 20 до 50 лева и ВИП от 70 до 90 лева.

Билети за концерта се продават на касата на НДК, както и в мрежата нанякои големи търговски вериги и онлайн в Eventim.bg.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар