Вход | Регистрация

Изложба показва вдъхновяващи жени

Изложба показва вдъхновяващи жени
Клуб "Таралеж"

Фотографска изложба показва жената като обект за вдъхновение днес във Велико Търново. Със сигурност сред многото роли, които "изпълнява" през живота си, музата като такава се нарежда на някое от челните места.

За проекта "За нея" авторите Даниела Емануилова и Теодора Лилян намират 40 жени, на които поставят по-специфична задача, а именно, да вдъхновят себе си, да открият своята скрита муза, след което тя да бъде показана на целия свят. Всяка от жените разкрива пред авторите на изложбата най-личните си чувства, а именно как тя самата се вижда в света и в какво се крие нейната индивидуалност.

Фотографиите са черно-бели с цел допринасяне на по-голямо звучене за имагинерност. Използвана е само наличната светлина и отражателна бленда, за да се запази характера на средата, в която са поставени. Обработката е сведена до минимум, защото желаем да покажем истинското в днешния дигитален век.

Даниела Емануилова и Теодора Лилян са участвали в различни изложби - "Без цвят" през 2008 г., "Есенните фотографски срещи" в Пловдив отново през 2008 г., форум "Хонорис Кауза" през 2009 г., изложба на Карелиа "Магията на цветовете" през 2010 г.

Изложбата "За нея" ще бъде открита днес, 20 юни, от 19 часа в Клуб за културни инициативи "Таралеж" във Велико Търново.

<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар