Вход | Регистрация

Русе кани отново на "Русчуклийска среща"

Русе кани отново на "Русчуклийска среща"
Снимка: Община Русе

Русе ще бъде домакин за втори пореден път на Национален фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци "Русчуклийска среща". Надпреварата ще бъде официално открита на 9 март, събота, в 10 ч. в спортна зала "Дунав". Организатор на събитието е школата за народни танци "Играорци - Русе", със съдействието на Община Русе.

Събитието е с конкурсен характер и в него ще премерят сили 41 групи от цялата страна. Участниците ще изпълнят две автентични хора и ще бъдат разделени на две категории с отделен награден фонд, според броя на групата - до 39 участника и над 40 участника. По желание, клубовете и школите могат да излъчат двойка, която да се включи в надиграване на ръченица.

Уменията на танцьорите ще оценява компетентно жури с председател доц.д-р Антон Андонов – ръководител катедра "Българска народна хореография" в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и членове Петьо Кръстев – композитор и гл.худ.ръководител на ансамбъл "Пирин" и Румян Занев – хореограф и гл.худ.ръководител на Професионален Капански ансамбъл – Разград.

Фестивалът ще премине под патронажа на кмета Пламен Стоилов.

Първото издание на фестивала "Русчуклийска среща" миналата година премина при голям интерес. В него участваха над 1 200 танцьори от 46 школи и клубове от цялата страна.

 




Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар