Вход | Регистрация

Театрали от Горна Оряховица с три награди

Театрали от Горна Оряховица с три награди
МТ "Алтернатива"

Горнооряховски театрални таланти се завърнаха с три награди от Празниците на младежкото театрално изкуство "Бургаски изгреви 2013". В категорията "Извънучилищни състави” Младежки театър "Алтернатива” бе отличен за оригинални костюми и клоунада, а Мария Банкова получи приз за ролята си на Карамфилка в "Мечкоутепец”.

Горнооряховските театрали получиха награди и на Арт център "Компас” за високи постижения в комедийния шоу спектакъл.

"Връщане на младото поколение към духовността, е целта която си поставяме, подготвяйки тези нетрадиционни театрални форми. Чрез тях младите хора имат възможност да преодоляват житейски проблеми и е добре специалистите да насочат внимание към тези възможности. Трудно се връща това поколение към ценностите предлагани от театралното изкуство, но с общите усилия на учители, директори на училища и общественост отново читалищните зали биха могли да помогнат на младежите", сподели след награждаването ръководителят на МТ "Алтернатива” при читалище "Напредък 1869" Симеон Христов.

360 деца и младежи от цялата страна участваха и в Осмия национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц”. Културният форум се проведе от 1 до 3 май на сцената в МДТ "Константин Кисимов” във Велико Търново. С награди от театралния форум се завърнаха

На 10 май театралите ще гостуват за пореден път в Павликени.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар