Вход | Регистрация

Бъркат халва в частен дом!

Халваджията-рецидивист бил спипан за втори път

Незаконен цех за производство на бяла халва разкриха от Агенцията по безопасност на храните в летнишкото село Крушуна.

Обектът е в населеното място, но на етикетите, поставяни на продукта е отбелязано с. Александрово. На тях липсва и необходимата информация за етикетиране, няма и партиден номер.

На всичкото отгоре, сладкият продукт се произвежда в условия, които далеч не отговарят на никакви хигиенни изисквания. Помещението се намира в маза в частен дом, стените са покрити с мухъл, по пода са разхвърляни части от продукта, казанът, в които се бърка, е пълен с мръсна вода, информира "Зетра медия".

При проверката е установено, че няма фирма ЕТ "Водопада”, регистирана в село Александрово.

Произвеждано е сериозно количество халва, което е предлагано на територията на Ловешка община, но по информация на собственика, има известни количества и в склад на едро в Плевен. Инспекторите от Агенцията по храните и представители на Икономическа полиция иззеха наличното количество и то ще бъде унищожено.

На лицето, собственик на къщата, е съставен акт, издадено е и наказателно постановление. Оказва се, през 2012 г. от същото лице е иззета също халва, издавано му е и наказателно постановление, но въпреки това дейността не е преустановена. 

"Повече от това не можем да направим, защото това е частен дом. Ще продължим да правим проверки, за да видим дали не се провежда, но това се прави само в опреден момент, както в случая наближава Заговезни”, твърди д-р Ивайло Йотов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар