Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Без коли на пешеходната зона в Ловеч!

Без коли на пешеходната зона в Ловеч!
Община Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев забрани със заповед движението на пътни превозни средства в пешеходната зона.

То е определено в Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч.

Забраната не се отнася за автомобили със специален режим на движение при изпълнение на служебните им задължения, снегопочистващите машини и МПС, използвани за поддържане на терените, както и за автомобили, снабдени с пропуски, издадени от кмета за определено време и място.

Копие от заповедта е изпратено на началника на РУП – Ловеч, за изпълнение.

Заповедта на градоначалника е на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредба № 2.

Припомняме, че общественото недоволство се надигна сероизно след трагичния инцидент с 4-годишния Паоло, който бе прегазен на 2 юни в пешеходната зона в Стара Загора. През уикенда се проведе в няколко града на страта и Мълчалив протест за жертвите на пътя.

"В момента изпитвам вина, че съм жива, че ям, че дишам, пия вода, а моето дете не може. В същото време изпитвам вина и към другото си дете", разказа през сълзи майката на 4-годишния Паоло пред Нова ТВ.

"Когато видях детето си, не знаех как да си пусна телефона, как да набера 112. Паднах на колене пред една жена и я помолих да набере 112. Тя ми каза, че вече са извикали. Отидох при детето ми, просто се надявах да диша. Исках аз да бъда на негово място", заявява Красимира Иванов.

Тя иска шофьорът, прегазил сина ѝ, да се изправи достойно и да понесе наказанието, толкова колкото определи съдът.

"Какъв цинизъм е да убиеш дете и да имаш очи да застанеш пред хората и да кажеш, че са те били, спукали са ти тъпанчето", пита майката.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар