Вход | Регистрация

Търновските ловци домакинстват на национален ловен събор

Търновските ловци домакинстват на национален ловен събор
thinkstockphotos.com

Великотърновските ловци и риболовци ще домакинстват на редица национални инициативи, посветени на 130-годишнината от организираното ловно движение у нас, информира Кирил Бояджиев от Ловно-рибарско дружество "Сокол" 1884 Велико Търново.

Парад на ловните знамена на цялата организация ще се проведе на 13 юни във Велико Търново. В него ще се включат над 100 ловни дружини. Участниците ще поставят венец пред паметника "Майка България”, след което с шествие ще се отправят до площада пред Царевец. По маршрута си участниците ще поставят букети на знакови паметници.

Десет ловци ще награди кметът Даниел Панов на тържеството пред историческата крепост. Едното от отличията – орден на Велико Търново втора степен, ще получи член на ЛРД за особени заслуги към ловното движение.

На следващия ден,14 юни, край Къпиновския манастир ще се проведе Национален ловен събор. Официалното му откриване ще започне в 11 часа. Негови домакини ще са Община Велико Търново и ЛРД "Сокол 1884”. Тук отличия ще бъдат връчени на изявени членове на ловната организация от името на Националния съюз. 

През септември великотърновските ловци ще организират финалния етап на републиканския турнир с ловни кучета. С интересни инициативи ще се отбележи и Никулден.

<< Sever.bg във Facebook >>



Общинско кабелно радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар