Вход | Регистрация

Феминистко: Автосервиз за жени

Феминистко: Автосервиз за жени
thinkstockphotos.com

Състезанието на жените с мъжете заема все по-сериозни територии по отношение на професиите.

Близо до Париж е отворен автосервиз, чието специално предназначение е да обслужва жените шофьори. Служителите са предимно жени, като сред автомонтьорите има само един мъж, съобщава Новинар.

В автосервиза дамите могат да минат ускорен курс за автомонтьори, да получат вежлив отговор на всякакви въпроси, свързани с колата, а след това да се насладят на минути за себе си в салона за масаж и маникюр, докато чакат да мине прегледът на колата или дребните ремонти.

Най-голямата притегателна сила за жените към салона Only Girls (от англ. – само за момичета) Сен Куен Л`Омон обаче е това, че там няма да ги карат да се чувстват като глупачки и няма да ги цакат с тарифите. Служителите там са предимно жени, като сред автомонтьорите има само един мъж.

Клиентките могат да задават всякакви въпроси, без да получават хапливи коментари и пренебрежителни погледи, като при желание могат да слушат подробности за ремонта и използваните части.

По-любопитните могат да изкарат бърз автомонтьорски курс, за да научат някои по-важни неща за автомобила и различни тънкости. За всичко това собствениците на автосервиза гарантират, че няма да цакат клиентките си с по-високи тарифи.

Това обаче далеч не са всичките предимства на сервиза. От еротични календари с голи жени, плакати с авточасти и коли няма и помен. Вместо това сервизът е декориран с лилави тапети, свещи и кадифени канапета. Освен това той разполага с кът за красота, където дамите могат да си направят маникюр или да се поглезят с масаж. Помислено е и за майките, като там има и детски кът.

Разбира се, намират се феминистки критици на идеята, които се възмущават, че автосервизът за жени е роден от стереотипното мислене и предполага, че дамите са малко глупави. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар