Вход | Регистрация

Хора, суджук и театър = горнооряховци в Неапол

Те бяха там по проект „Театър към междукултурното разбирателство”

Хора, суджук и театър = горнооряховци в Неапол
личен архив

Народни хора и обичаи са показали горнооряховци в Неапол, Италия.

Освен това, те почерпиха домакините си и техните гости с типичния за Горна Оряховица суджук, и българско сирене по време на българската вечер.

Това стана възможно благодарение на проект "Театър към междукултурното разбирателство”, а в страната на ботуша си дадоха среща младежите от Горна Оряховица, Германия, Гърция и Италия.

Театралите от МТ "Алтернатива" при читалище "Напредък 1869” освен традиционните български храни и хора, показаха буфосинхронада на тема - междукултурна идентичност, а именно наши характерни черти чрез изкуството.

Всъщност "Филмите ще Ви накарат да сте известени; Телевизия ще Ви направи богати; но театър ще ви направи добри", думи на Терънс Ман  бе мотото на дейността.

С помощта на театъра като основен инструмент, чрез неформална методология базирана на семинари, дебати, дейности на открито, визуални презентации, брейнсторминг, тийм билдинг, енергийни игри и предимно театрални дейности младите хора са развивали комуникативните умения, които да се прилагат в обществото, както и за преодоляване на липсата на комуникация между тях.

Младежите се опитвали да преодоляват проблемите в обществото, както и да са толерантни към особеностите на другите, защото всяка нация си има совите осоченни черти от народопсихологията, които трябва да се използват, а не да се премахват.

Обменът, който се осъществи бе по действие 1.1 на програмата "Младежта в действие".

1293209



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар