Вход | Регистрация

Щастие след 50-те - живей на Запад!

Щастие след 50-те - живей на Запад!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Как да сме щастливи, успешни и в добро благоразположение на духа? Как да се радваме на живота и да остаряваме с удоволствие? Това се питаме често и не винаги можем да намерим отговорите.

Учените обаче са ги открили! Те смятат, че има зависимост между удоволствието от живота и това къде живеят хората.

В страни като Великобритания и САЩ са най-нещастни на средна възраст. В Източна Европа, страните от бившия Съветски съюз и Латинска Америка щастието от живота намалява с напредването на възрастта. В Африка удоволствие от живота почти няма в нито един период на човешкия живот. Това твърдят авторите на изследването, публикувано в медицинския списание "Лансет".

В подробности - в държавите на Запад хората са най-малко доволни от живота си на средна възраст, между 45 и 54 г., а след това стават по-щастливи. В страните, които са в преход, като тези от бившия Съветски съюз /може би тук сме и ние в БГ/, задоволството от живота намалява постепенно с напредването на възрастта и като цяло е по-ниско от това на Запад. Според специалистите това може да се дължи на икономическите условия в тези държави.

При изследването на щастието по света освен физическото състояние и болежките, предвид са взети и 3 фактора за благосъстояние на хората: в каква степен те са доволни от живота си; чувства и настроения като щастие, тъга и гняв и  определение на значението и целта на живота.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар