Вход | Регистрация

Конкурс предлага стипендии за обучение по дизайн в Милано

Domus Academy и Nuova Academia di Belle Arti обявяват конкурс за млади таланти

Конкурс предлага стипендии за обучение по дизайн в Милано
Снимка: Булфото

Престижните академии за дизайн Domus Academy и Nuova Academia di Belle Arti (NABA) обявяват конкурс за дизайнерски проект с награда 2-седмичен интензивен летен курс в областта на дизайна в Милано, Италия.

Участниците в конкурса трябва да бъдат на възраст 16 - 23 години и да владеят английски език. Освен страст към дизайна, модата, вътрешното обзавеждане и архитектурата, кандидатите трябва да отговорят и на изисквания, специфични за всеки от предлаганите курсове.

Някои от курсовете са въвеждащи и не изискват предварителен опит и знания в областта на дизайна.

Темата на конкурса е "Изкуството да пътуваш”.

Два са цитатите, на които Domus Academy и NABA, искат да обърнете внимание:

"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes.” (Marcel Proust), и "A journey of a thousand miles must begin with a single step.” (Lao Tzu).

От кандидатите се очаква да изпратят проект, вдъхновен от темата за изкуството да пътуваш и посочените цитати, като използват средствата, които предпочитат - скици, илюстрации, компютърни графики, колажи и пр. Проектът трябва да не е повече от три страници А4, във формат .jpg, резолюция 150dpi.)

Към проекта, кандидатите трябва да изпратят и свое портфолио, което по съдържание да съответства на конкретния курс, за който кандидатстват.

Допълнително се изисква:

- CV;
- Мотивационно писмо;
- Попълнен формуляр за кандидатстване.

Срокът за кандидатстване е 15 май (неделя).

Проектите и документите изпращайте по електронна поща до [email protected], като посочите subject: The Art of Travelling. Може да се регистрирате предварително и на сайта на Едланта.

Nuova Academia di Belle Arti Milano е иновативна aкадемия за изкуства и дизайн, която предлага голям избор на бакалавърски и магистърски програми в един от най-посещаваните градове на Италия и световна модна столица - Милано. NABA работи с широк кръг италиански и чужди университети в Москва, Лондон, Банкок.

Domus Academy е трикратно номинирана от списание Business Week за едно от най-добрите училища по дизайн в света. Ученици на академията често са сред победителите на престижни международни конкурси като ITS, Next Generation / Milan Fashion Week, Vogue Talents, Who’s on Next, Red Dot Award.



Източник: Едланта
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар