Вход | Регистрация

Предизвикателството на "иновационния лагер"

Ученици намират решения на сложни казуси за три минути

Предизвикателството на "иновационния лагер"
Снимка: sxc.hu

Ученици от МГ ”Баба Тонка” – Русе бяха сред 60-те гимназисти, подбрани от цялата страна, които участваха в "иновационен лагер", проведен в София. Мартина Филипова от клуб "Успешните хора” с ръководител Нели Тихомирова, е първият ученик допуснат на финалите на националното състезание.

Младежите се състезаваха по отбори в измислянето на най-доброто решение на казуса "Представете идеалното училище – каква ще бъде физическата среда, как и какво ще се учи и прави в него, за да бъдат мотивирани учениците", зададен им от организатора на състезанието - "Джуниър Ачийвмънт".

Иновационният лагер е интензивен 24-часов уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретно бизнес предизвикателство и да предложат идеи за успешното му решаване. Решенията могат да бъдат под формата на продукти, услуги, технологии, стратегии и др.

По време на иновационния лагер спонсорът на събитието задава предизвикателството за участващите ученици. Те трябва да предложат отборно решение в рамките на 24 часа, като ползват Интернет и съветите на специално подбрани доброволни бизнес консултанти. Другото голямо предизвикателство е, че младежите не се познават и трябва бързо да се сработят, за да намерят бързо заедно възможно най-ефективното решение.

В рамките на 3 минути младежите трябва да презентират своето решение на сцена и да го защитят пред жури и публика. А в "съдийската колегия" влизат опитни представители на институциите и бизнеса – както водещи мениджъри в големи компании, така и успели предприемачи със собствен бизнес.
___________________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар