Вход | Регистрация

4 години затвор грозят бивш заместник-кмет на Велико Търново

Прокуратурата иска ефективна присъда за смъртта на двама работници

4 години затвор грозят бивш заместник-кмет на Велико Търново

Бившият зам.-кмет на Велико Търново - Илиян Ноев, е застрашен от 4 години ефективна присъда за лишаване от свобода по искане на прокурор Светослав Калчев.
Тези дни приключи финалният етап от делото за строежа на ул."Зеленка", където двама души загубиха живота си под тонове пръст на 21 март 2008г.

Обвинението твърди, че няма спор за това, кой е собственик на фирмите "Авангард 04” и "Авангард 05”. Въпреки че майката на г-н Ноев е вписаната за управител, множество свидетелски показания твърдят, че именно синът й е представлявал двете фирми, от които "Авангард 04” е изпълнителка на злощастния строеж, и е извършвал надзор над дейността им.

Според обвинението лично бившият зам.-кмет е присъствал на обекта в деня на злополуката и по никакъв начин не се е опитал да я предотврати. Свидетели твърдят, че малко преди инцидента, той е бил предупреден за свличането на малко количество земна маса, но въпреки това работниците продължили работа. Не било предприето и изграждане на укрепителни съоръжения в изкопа.

За повдигнатото срещу г-н Ноев обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост законът предвижда затвор от 3 до 10 г.




Докладвай за нередност в статията
Добави коментар