Вход | Регистрация

540 са жертвите на трафик на хора през 2013 г.

Данните бяха предоставени на национална конференция в Арбанаси

540 са жертвите на трафик на хора през 2013 г.
Снимка: sxc.hu

540 са жертвите на трафик през изминалата 2013 година. Сред тях 44 са непълнолетни и 23 малолетни. Данните представи ст. експертът към Националната комисия за борба с трафика на хора Анита Димитрова на Националната заключителна конференция по проект "Прилагане на Координационния механизъм за превенция на насилието над деца в областите Търговище и Велико Търново”, която бе открита днес в Арбанаси от областния управител на Велико Търново инж. Георги Рачев.

В България вече функционират 18 Кризисни центъра, които работят с децата, са станали жертва на трафик, съобщи още Димитрова.

Проектът се реализира едновременно в 20 общини съвместно между "Асоциация Ная” и Център "Мария”, уточняват от областния пресцентър.

На форума присъстваха повече от 50 представители на социалните служби и отделите за закрила на детето, полицейски управления, общински администрации, доставчици на социални услуги, здравни работници, учители, педагогически съветници и психолози.

Сред официалните гости бе и Анжела Досева, директор на РДСП Велико Търново.

"Защитата на децата е не само приоритет на държавата, а и приоритет на всеки един член на обществото. Създаването на по-добри условия за ефективно прилагане на интегриран подход в работата на институциите и неправителствените организации  за осигуряване на по-добра защита от насилие над деца в двете области е цел номер 1 на Вашия проект.

Това е похвално предвид  необходимостта от бързи мерки за ограничаване на насилието над деца. Превенцията е от изключително значение за справяне с проблемите още в зародиш. Това е начинът да бъдат предотвратени тежки последици, особено в случаите когато се касае за сигурността на  децата”, заяви областният управител в обръщението си към участниците във форума.

Целта на заключителната конференция, която продължава и утре, е да се посочат трудностите, които не са преодолени, както и постигнатото от ангажираните в социалната сфера.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар