Вход | Регистрация

Граждани сигнализират, Общината да действа!

Сигналите са за опасно скрити пътни знаци и изтритата на много места маркировка по пътните платна за движение в Русе

Граждани сигнализират, Общината да действа!
Снимка: iNews

Обществен съвет Русе /ОСР/ отново алармира за нередности в града.

Този път сигналът им, изпратен до кмета Плавен Стоилов и Областната и общинската комисия по безопасност на движението по пътищата уведомяват за опасно скрити пътни знаци и изтритата на много места маркировка по пътните платна за движение.

Относно пътните знаци:

"В града ни има много места, където те са направо "забити” в клоните на дърветата и не се виждат. Този проблем не е от вчера и създава рискови ситуации с условия за ПТП, застрашаващ живота и здравето на участниците в движението. Многобройни са и случаите, в които служители на КАТ стоят точно на такива места и нагло пишат глоби, без да вземат предвид доводите на водачите на МПС за това, че знаците не се виждат. Това някакъв начин за генериране на приходи ли е или просто опасна немарливост? Този проблем не стои от вчера и смятаме, че е крайно време да се вземат мерки за разрешаването му", пише в сигнала им.

На няколко възлови кръстовища в Русе маркировката за посока на движение е изтрита или направо липсва и създава тотално объркванеу казват още от Обществен съвет.

"На кръстовището на Ялта, като се идва откъм "жабешкото”, от скоро има светофар със зелена стрелка за завой на дясно, а маркировката на платното си противоречи със светофара, защото е неясна и старата вероятно се смесва с новата. Недопустимо е на възлови места в града да цари такъв хаос в пътните указания. Кошмарът е голям, особено за шофьори от други градове. Един друг кошмар за шофьори и пешеходци са пешеходните пътеки на изход от кръговото в Русе. Няма и грам логика, особено в пиковите часове колите, които излизат от кръговото да спират и да изчакват пешеходци като блокират цялото движение зад себе си", информират от ОСР.

Според тях това е една от основните причини на това място редовно да има стъкла от счупени стопове на коли. Те смятат, че пешеходните пътеки на изход от кръговото трябва да бъдат преместени поне с 20 метра след изхода, за да се осигури буферна зона за изчакване на пешеходци.

Многократно са сигнализирали и за липса на маркировка по така нареченото "международно”, което е доста натоварено и несигнализирано. Липсват маркировки при входа от границата на България. Този район е неосветен, без маркировка и в мъгливо време представлява реална опасност за живота и на водачи и на колоездачи и на пешеходци.

Опасно е и вливането в платното за напускане на града при пътен възел "Охлюва”, където непременно трябва да се маркират "успокояваща” и "ускорителна” ленти в най-лявата лента на бул. ”България” с остров на безопасността, където да се преместят знаците "СТОП”, оставащи в момента извън зоната на активно внимание на шофьорите, "борещи се” за видимост, особено при неокосените, както сега високи треви, сигнализират от ОСР.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар