Вход | Регистрация

И Ново село отчете дейността си

И Ново село отчете дейността си

Даниел Панов посети Ново село, за да чуе отчета на Христо Христов. Завършен е проект по "Регионално  развитие”- осветяване на паметника на Матей Преображенски и парковото пространство около паметника. По проект "Местни инициативи" са спечелили проект с финансиране от 8 000 лв. , с които е направена прекрасна детска площадка.

Бюджетът на селото е общо 63 000 лв., като 22 000 лв. са средствата за улично осветление, тъй като уличната мрежа в селото е 30 км. Направен е частичен ремонт на сградата на клуба на пенсионера и инвалида.

Кметът на Общината заяви, че е впечатлен от находчивостта на селото и от задружността на новоселчани за това, че използват средствата за материали и с относително малко пари са постигнали много добри резултати.

На срещата бе поставен проблемът с непостоянното ниво на електрическото захранване в селото . В следствие на този проблем и честите токови удари са изгорели множество електрически уреди. Въпреки многобройните жалби и сигнали до момента не е намерено решение на този значим проблем. Даниел Панов се ангажира да  организира работна среща с цел да се потърси съвместно, възможно най-оптималното и оперативно решение.

Поставени бяха въпроси, свързани с възможността да се промени часа на тръгване на сутрешния автобус към Велико Търново, състоянието на изоставени частни къщи и имоти, както и незадоволителното състояние на обществени сгради в селото.

Даниел Панов се ангажира да провери дали може да се промени часът на автобуса, а за останалите два проблема посочи, че е това зависи от собствениците на имотите.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар