Вход | Регистрация

Най-срамната история от наводненията

Най-срамната история от наводненията
Снимка: Булфото

Една история за нула време набра скорост в социалните мрежи и ако се отличава с нещо, то е че буди чувство на срам у всеки един от нас.

Уви, явно и на безкрайните примери за доброта и самоотверженост ще се намери един пример, който да остави горчилка.

Иван е от София. Когато разбира колко е тежко положението в Аспарухово, грабва лопата, качва се на микробиса си и отпрашва към Морската столица, за да помага.

На следващия ден е уволнен.

Историята разказва негова приятелка във Фейсбук: "Искам да ви разкажа за Иван - приятелче от квартала. Човек с главно Ч, който снощи скочи и тръгна с лопатите за Варна."

 

"Мъж с главно М, който си изпразни хладилника и го натовари в микробуса, заедно с одеалата. Човек, на когото звъннах преди малко да го питам какво да му пращам, а той ми вика- търси ми работа, че шефът ми ме уволни, че не съм отишъл на работа. Ужасих се."

 

"Миналата година неговата къща изгоря до основи, докато пазеше обекта, на който работеше... Иван, който вече живее под наем и не се знае кога и как ще вземе заплата. Иван, който ми се извинява, че ми клипира, но няма парички в телефона. Иван, които събра неговите хора, източиха бензина от колите и тръгнаха... Защото знае какво е да нямаш нищо за един миг... И който преди малко като го чух ми вика, че не е ял, че не е спал, но с циганите работят здраво. И че е щастлив, че помага. Горда съм че го познавам."



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар