Вход | Регистрация

Няма да спират парното в Русе, но протестите продължават

Няма да спират парното в Русе, но протестите продължават
Снимка: Thinkstock/Guliver

Парното в Русе няма да бъде прекъснато, тъй като има сключени договори и осигурени горива за зимния период. Няма да има сътресения в топлоподаването за гражданите. Това заяви изпълнителният директор на Топлофикация Русе Севдалин Желев.

Синдикатите в топлоцентралата отново организират протест срещу спрените плащания от страна на Националната електрическа компания към топлоцентралите в страната и се очаква да затворят движението на Дунав мост.

Изпратена е протестна декларация до председателя на Народното събрание, служебния премиер и до министъра на икономиката и енергетиката, в която се настоява държавните органи да въведат незабавно ред в определянето на изкупните цени на електроенергията и в разплащанията от страна на НЕК към топлоцентралите в страната.

В декларацията се посочва, че значителните суми в размер на 19 млн. лв., които НЕК дължи на "Топлофикация Русе”, не просто затрудняват работата на русенската централа, а и поставят под въпрос нейното съществуване, тъй като дружеството не може да се разплаща със своите контрагенти, а работниците получават заплатите си със закъснение.

Сумите, които Топлофикация Русе трябва да получи от електрическата компания представляват 80 % от приходите й.

Желев бе категоричен, че въпреки проблема няма да се стигне до повишаване на цената на услугата за русенци. Той обясни също, че към момента изпълнението на инвестиционната политика върви по план.

Протестите на русенските енергетици ще продължат до 7 ноември, включително.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Дарик радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар