Вход | Регистрация

Омбудсманът похвали нивото на социалните услуги в общината

Мая Манолова е на посещение във Велико Търново

Омбудсманът похвали нивото на социалните услуги в общината
Снимка: bTV

Отлично е нивото на социалните услуги в община Велико Търново. Това отбеляза омбудсманът на Република България Мая Манолова, която е на посещение в старопрестолния град.

Най-напред Манолова посети Дома за деца, лишени от родителски грижи "Пеню и Мария Велкови” и двата центъра за настаняване от семеен тип в същата сграда.

Община Велико Търново е посочвана като пример за подражание за предлаганите социални услуги и има редица награди, сподели пред омбудсмана кметът на града Даниел Панов. На територията на града и населените места в общината се предлагат около 100 социални услуги.

33 от услугите са делегирани от държавата, които Общината е подпомогнала финансово през последната година с приблизително 200 000 лева. Изцяло на общинска издръжка са останалите 54 услуги - 34 клубове на пенсионера и инвалида, 19 младежки центъра и домашен социален патронаж.

Омбудсманът Мая Манолова представи на кмета млада трудоустроена жителка на Велико Търново, която не може да си намери работа, въпреки че е висшист по счетоводство и контрол. Даниел Панов обеща съдействие и информира, че през февруари Бюрото по труда ще обяви свободни работни места за трудоустроени.

Даниел Панов и Мая Манолова посетиха също читалище "Надежда”, за което омбудсманът дари литература.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар