Вход | Регистрация

Основен ремонт и модерно родилно легло за АГ-отделението в Севлиево

В Деня на родилната помощ от Общината обещаха ремонт на манипулационната зала

Основен ремонт и модерно родилно легло за АГ-отделението в Севлиево

Основен ремонт на манипулационната зала в АГ-отделението на севлиевската болница МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" ще бъде направен от Общината. Това обеща днес по време на отбелязване на Деня на родилната помощ зам.-кметът Калина Георгиева.

По традиция беше представен ритуалът "измиване на ръцете", при който най-младата акушерка измива ръцете на тази с най-дългогодишен стаж.

"Както леко се плъзга сапунът между ръцете, така лесно да се раждат децата. Колкото мехурчета във водата, толкова деца да се раждат. Както леко се лее водата, така да им е лек пътят в живота", това нарече акушерка Стойчева и пожела през тази година да се раждат повече бебета.

Празника уважиха председателят на Общински съвет Здравка Лалева, зам.-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева, Невена Тодорова, Красимира Йорданова, управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков и представители на бизнеса в града.

Още едно дарение беше обещано за родилното - висок клас родилно легло на стойност около 12 хил.лв. То ще бъде предоставено до месец от фирма "Идеал Стандарт – Видима", която беше представена лично от изп.директор инж. Красимир Копчев и от Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика.

Това е пореден жест от страна на фирмата, част от даренията на която са висок клас интензивен инкубатор и дигитален портативен ехограф с 4D изображение.

Завеждащия АГ-отделение д-р Дончев изрази благодарност за оказваната помощ на Община Севлиево, всички спонсори и дарители.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар