Вход | Регистрация

Преизбраха Николай Ненов за директор РИМ - Русе

Преизбраха Николай Ненов за директор РИМ - Русе
Снимка: Север.бг

Доц. Николай Ненов беше преизбран за срок от пет години като директор на Регионален исторически музей – Русе, след проведен конкурс за длъжността. Другият кандидат за поста Ренета Рошкева – уредник в отдел "История на България XV-XIX в.” при РИМ – Русе не се яви на втория кръг от конкурса.

Концепцията за развитие на музея, която доц. Ненов представи пред комисията, предвижда Регионален исторически музей - Русе да се развива като модерно културно средище с интерактивни технологии. Други акценти в предложената концепция са привличане на публика и работа с младите хора, повече реклама, активна научно-изследователска дейност. Ще бъде поставен акцент върху Русе като част от Римския лимес. За целта се предвижда да се организира и провежда регулярно Лимес фест, който ще включва културно-исторически събития. Те ще се провеждат не само на Сексагинта Приста, но и на други места в града и региона.

Доц. Ненов беше оценяван от конкурсна комисия в състав: зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров – председател, директорът на Дирекция "Култура и образование" в Община Русе Ирена Петрова, Маргарита Нунева – началник на отдел "Човешки ресурси" в Община Русе, д-р Аксиния Бутева – главен експерт в Министерство на културата, Иван Токаджиев, проф. Валентин Плетньов – директор на Регионален исторически музей – Варна, н.с. Стефан Шивачев – директор на Регионален исторически музей – Пловдив.

Доц. Николай Ненов е роден през 1966г. в Русе. Има магистърска степен по Български език и литература и История от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". През 1999г. получава образователна и научна степен "доктор", а от 2007г. е доцент по етнография. Участвал е в много международни проекти и обучения.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар