Вход | Регистрация

УНИЦЕФ: 210 000 деца в Хомс се нуждаят спешно от помощ

Данните са след посещението на Детския фонд на ООН в Сирия

УНИЦЕФ: 210 000 деца в Хомс се нуждаят спешно от помощ
УНИЦЕФ - България

Съвместна мисия на Организацията на обединените нации и западното сирийско управление на Хомс, в която УНИЦЕФ участва, разкри, че 420 хиляди души, половината от тях са деца, се нуждаят от незабавна хуманитарна помощ.

Продължилата месец мисия, която току-що предостави заключения, предоставени в писмо до медиите, в което се казва, че е около 700 000 души по цялата територия са били сериозно засегнати от настоящия конфликт, включително близо 635,000 души, прогонени от домовете си, както и завърналите се и приемни семейства.

"Децата са най-уязвимите", казва специалистът на УНИЦЕФ по спешни случаи Марк Чооно, който участва в мисията. "Повечето деца, които видях показваха признаци на покруса. Изключително важно е да достигнем до възможно най-много от тези деца с подкрепата от която те се нуждаят, за да се справят с травматичните си преживявания."

От 1500 училища в Хомс близо 200 са разрушени по време на войната – и други 65 приютяват деца и семейства. Това оказва директно влияние върху посещаемостта на учениците и качеството на образованието.

По време на последния ден от мисията УНЦИЕФ посети Талбиш, град, който се намира на 30 километра северно от град Холмс, който преживя тежки конфликти през изминалата година.

Подкрепата на УНИЦЕФ включва раздаване на одеяла, юргани, хигиенни комплекти, семейни и детски облекла, както и предоставянето на коригиращо образование.

УНИЦЕФ призова за близо 68.5 милиона долара, за да продължи животоспасяващите програми в Сирия  по време на първите 6 месеца от 2013 г. Досега са събрани само част от средствата - едва 8 милиона.

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар