Вход | Регистрация

Чети, играй и спечели - трета загадка

Чети, играй и спечели - трета загадка
Снимка: sxc.hu

Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" отправя предизвикателство и предлага на всички, които обичат да четат, да се включат в играта "Познай книгата".

В продължение на четири седмици, всеки вторник, ще бъдат предлагани два цитата от известни книги и любопитна информация за авторите и произведенията.

В рамките на играта са подготвени задачи за четири книги. Ето я и третата задача:

Познай книгата!

Първи цитат:

"Това се случи през късната есен на 1999-а. Аз работех в Болницата вече трета година.

Напълнявах, движенията ми ставаха небрежни и мудни, бъдещето ми просветваше пред мен – сиво и невесело. Навлизах в средна възраст; започвах да разбирам, че няма да постигна нито някакво потресаващо щастие, нито богатство, нито слава.” 

За автора

Авторът по професия е психиатър. Баща му е един от най-големите български писатели, който е роден в Ловеч.

За книгата

Това е вторият автобиографичен роман на автора. Повод за написването на романа е действителен случай – две момичета убиват своя съученичка.

Втори цитат:

"...Христина беше успяла да откърти част от душата на дъщеря си, беше се борила дълго и беше успяла най-накрая да я откърти и сега лакомо я поемаше в себе си, вероломно я дъвчеше, оглозгваше парчето от душата на Андрея, може би мислеше, че то ще ѝ даде сили или най-малко поне ще зарази дъщеря си със своята болест и двете ще си боледуват заедно и заедно ще влизат и излизат в катранения казан от тъга и обреченост..."

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар