Вход | Регистрация
Плевен 21°C

20 години затвор за ромския бос Събчо

20 години затвор за ромския бос Събчо
Снимка: Булфото

По 20 г. затвор при първоначален строг режим постанови на ромският тартор Събчо Младенов и брат му Горан, Плевенския окръжният съд. Присъдите са за стрелба с автомат "Калашников", при която загина млада жена, а други двама бяха ранени.

Кървавата драма се разигра на 29 март 2010 година в центъра на Долна Митрополия, след като местни ромски фамилии се изпокарали за пари. Изпратените на място полицейски екипи тогава веднага задържаха стрелеца - 45-годишния Събчо. Иззето бе и оръжието му автомат "Калашников", с който е стрелял срещу своите братовчеди Златко и чичо му Младен Стоянови, които само рани.

При екшънът обаче, бе улучена 24-годишната Елеонора, снаха в семейството, която почина по-късно в линейката на път за болницата в Плевен.

Освен по обвинението за предумишлено убийство Събчо бе признат за виновен и по още три обвинения – две за незаконно притежание на оръжие - пистолет "Парабелум" и автомат "Калашников" и третото - за нарушение на обществения ред. Последното касае случая от 29 април тази година, когато на пътя село Опанец – Долна Митрополия, в района на жп прелеза, Младенов е стрелял с револвер по лек автомобил.

След процесът днес Събчо и Горан Младенови съдебната охрана отново ги окова с белезници и двамата бяха откарани в затвора в Белене. Братята ще изтърпяват наказанията си при първоначален строг режим. Освен това Младенови дължат общо 280 000 лева кръвнина на роднините на жертвите.

Решението на Окръжен съд - Плевен, подлежи на обжалване или протест пред Великотърновския апелативен съд.

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар