Вход | Регистрация

Облачно и пак ще вали сняг

Облачно и пак ще вали сняг
Снимка: Булфото

Днес от запад на изток облачността ще намалее до слънчево, но преди обяд над източните райони все още ще е значителна и ще превалява, предимно сняг. В следобедните часове вятърът ще отслабне, но към края на деня от запад ще започне ново увеличение на облачността. Максимални температури - между 3 и 8°.

Жълт код е обявен за три области на Севера  - Великотърновска, Русенска и Плевенска. Това азначава, че времето е потенциално опасно. Ще духа силен вятър от запад.

Атмосферното нялягане е по-ниско от средното за месеца и през деня отново ще започне да се понижава.

Над планините ще остане ветровито - с бурен север-северозападен вятър, който по-късно през деня ще придобива по-западна компонента и временно ще отслабне. Сутринта в западните райони снеговалежите вече ще са спрели, но преди обяд ще продължи да вали в планините от Източна България и, в комбинация с вятъра там, ще има условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието валежите, предимно от сняг, ще продължат до около обяд, след което облачността ще се разкъса и намалее, а и силният северозападен вятър ще отслабне. Максимални температури - до 5°-6°. Вълнението на морето - предимно 3 бала.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар