Вход | Регистрация

Даниела Бобева е предложението на Орешарски за втори вице

Даниела Бобева е предложението на Орешарски за втори вице
Интернет

Финансистът Даниела Бобева ще е втори вицепремиер, обяви пред журналисти министър-председатеялт Пламен Орешарски. Той ще внесе предложението си утре, 26 юни, на заседанието на Народното събрание, предаде БНР.

Бобева ще отговаря за икономическата политика. По думите на премиера, предлаганата от него позиция е за вицепремиер без портфейл, "но с много отговорности по координацията на икономическите политики, чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и гражданите и др.”.

Даниела Бобева е завършила ВИИ "Карл Маркс". От 1990-а година е доктор на икономическите науки, а през 1991-1992 година работи като началник на отдел "Заетост и пазар на труда" в Министерството на социалните грижи. Между 1993-та и 1994-та година е директор на Икономическата програма към Центъра за изследване на демокрацията. При управлението на Жан Виденов е член на Комисията за чуждестрнанни инвестиции към МС. 

Била е министър на търговията в служебния кабинет на Стефан Софиянски и шеф на дирекция "Международни отношения и евроинтеграция" в БНБ.

В момента в правителството на Орешарски има само един вицепремиер, отговарящ за съдебната реформа и еврофондовете. Това е Зинаида Златанова, която е и министър на правосъдието.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар