Вход | Регистрация

Депутатите единодушни в гласуването за Пеевски

От ДПС поемат политическа отговорност

Депутатите единодушни в гласуването за Пеевски
iNews/ Радила Радилова

128 депутати гласуваха единодушно "за" отмяна на избора на Делян Пеевски за председател ма Държавната агенция "Национална сигурност". Нито един глас нямаше против, съобщи БНР.

От ДПС ще се се консултират с Конституционния съд, относно статута на Пеевски оттук нататък, обяви от парламентарната трибуна председателят на партията Лютви Местан. Дотогава Пеевски няма да идва в Народното събрание и няма да получава възнаграждение като народен представител.

Вчера от ГЕРБ също обявиха, че ще се обърнат към КС по казуса. От своя страна от ДПС отново обвиниха ГЕРБ в опит да използва справедливите протести на българските граждани за бърз реваншизъм.

Лютви Местан поиска и от президента прозрачност при назначенията: "Когато ни се раздават оценки, че не сме поставили на публично обсъждане кандидатурата на Пеевски, в това число и от държавния глава, ще попитам, г-н президент, Вие сам изпълнихте ли препоръката, която отправяте към 42-то НС? Някой съгласувал ли е назначаването на директорите на НРС, на НСО?

ДПС поема политическата отговорност по казуса с Делян Пеевски и си е научило уроците, стана ясно още от изказването на Лютви Местан.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар