Вход | Регистрация

Евровотът започва!

Евровотът започва!
Снимка: Булфото

Евровотът "чука" на вратата и е време да го пуснем, защото "играта" започва.

Гласуването ще протече до 25 май, когато и българи ще отидат до избирателните секции, за да упражнят гласа си. Първи, днес, четвъртък, 22 май, гласуват Великобритания и Холандия. Двете страни в европейски избори обикновено участват с между 35 и 40 на сто от гласоподавателите, информира БНР.

Българските гласоподаватели ще гласуват, за да изберат 17 членове на ЕП. Общо европейците ще изберат 751 депутати за местата в Европейския парламент. Резултатите от всичките 28 държави ще бъдат обявени вечерта на 25 май, неделя, след 24.00 часа българско време.

За първи път в изборите за ЕП през 2014 г. европейските политически партии ще се конкурират още по-силно една с друга, като всяка от тях трябва да издигне своя кандидат за председател на Европейската комисия, съобщава и БГНЕС и допълва, че новоизбраният Европейски парламент ще се събере на учредителна сесия на 1 юли 2014 г.

За първи път тази година кандидатите за председател на Европейската комисия участваха в публични дебати в рамките на предизборната кампания за Европейски парламент, организирани от европейските политически партии. За първи път и на бюлетините за избор на депутати в Европейския парламент трябва да бъдат изписани имената на европейските политически партии, по възможност – и техните лога.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар