Вход | Регистрация

Конфликт беляза КС при президента

Конфликт беляза КС при президента
inews/Марио Евстатиев

Скандал, предизвикан от лидера на Атака Волен Сидеров, попречи на президента Росен Плевнелиев да открие извънредното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност и то бе прекъснато за 15 минути.

Лидерът на националистите поиска обяснение от президента вярна ли е информацията за офшорните му фирми. По-рано той заяви, че държавният глава дължи отговор и за превозваните "представители на компании, които източват България" с правителствения самолет.".

След обявената почивка, преди заседанието, по молба на Сергей Станишев медиите не бяха допуснати в залата. Темите, по които заседава Консултативен съвет по национална сигурност към президента са скандалът "Пеевски", реформата в сектор "Сигурност" и политическата криза в страната.

Бойко Борисов не се върна в залата, а даде изявление пред медиите в кулоарите на президентството, като заяви, че "имало план да бъде задържан и убит в килията.”

Нямам намерение да обсъждам какво е казал Борисов, чувам го от вас. Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря, е, че меко казано, това е нелепо", коментира пред медиите Цацаров.

Прокурата е сезирана във връзка с публикациите за офшорни сметки на президента Росен Плевнелиев.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар