Вход | Регистрация

Нужно е здрав разум, мъдрост и добра воля

Това смята министър-председателят проф. Георги Близнашки по повод приключилите на 5 октомври избори за 43-то Народно събрание

Нужно е здрав разум, мъдрост и добра воля
Facebook

Задачата за съставяне на редовно правителство няма да бъде никак лесна, но всичко зависи от здравия разум, мъдростта и добрата воля на основните политически сили, заяви днес министър-председателят проф. Георги Близнашки по повод приключилите на 5 октомври избори за 43-то Народно събрание. И отново подчерта, че страната се нуждае от силно политическо правителство.  

"Основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще се разпределят ролите – кой ще поеме отговорността за управлението и кой ще остане в опозиция", категоричен беше служебният министър-председател.

Всички основни политически сили трябва да приемат резултатите от изборите, счита министър-председателят и изрази очакване до 10 дни новият парламент да бъде сформиран.

"Направихме честни и свободни избори и това не се оспорва от никого. Търговията с гласове беше ограничена, което личи и от избирателната активност в някои региони", посочи още проф. Близнашки. И заяви, че не е готов да заема още дълго поста на служебен премиер и определи подобен сценарий като "експеримент". 

Проф. Близнашки припомни, че служебният кабинет не се ограничи единствено до изпълнението на основния си ангажимент да организира изборите, но също така възстанови доверието на европейските институции към България. По думите му, за преодоляване на тежките предизвикателства не са достатъчни само експертните знания, а са необходими политическа воля и широко обществено съгласие, информират от Министерски съвет. 

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар